-

Elérhetőségek

Szent Márton Pincészet

Cím: 9794 Felsőcsatár,
Rozmaring u. 1. GPS szélesség: 47.2152817 GPS hosszúság: 16.446973
Telefon:
+36309087882
E-mail:
borturizmus@gmail.com
További információk

 

 

 

 

Nyitvatartás

Nyitvatartás

Nyitvatartás pénteki napokon : 08.00- 17.00

Illetve előzetes bejelentkezés alapján!

 

 

 Környék

Szombathely: (20 km)Szombathely: (20 km)

Főtér: A történelmi belváros szerkezetében máig őrzi középkori formáját. Érdemes betérni az OTP bankfiókjába is, ahol az üvegpadló alatt az egykori Savaria római korból származó maradványai tekinthetők meg.

Székesegyház: Szily János püspök építtette a lebontott vártemplom és várpalota helyén, római maradványokon Magyarország harmadik legnagyobb templomát.

Járdányi Paulovics István Romkert: Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a Romkert tárja a látogatók elé. A Romkertben végzett ásatások során 1-4. századi és középkori épületmaradványok kerültek a felszínre: császári palota, közfürdő, vámház, Mercurius-szentély és a vár

Sala Terrena A Püspöki Palota földszintjén látogatható a Sala Terrena, hazánk első múzeuma, ahol az egykori középkori várban, majd Szily János püspök által gyűjtött római korból származó feliratos kövek láthatók; a köveket valaha Mátyás király is megcsodálta.

Zsinagóga : Ludwig Schöne tervezte keleti és romantikus elemek felhasználásával az egykori zsidótemplomot, mely 1975 óta hangversenyteremként működik.


Vissza az előző oldalra!
Szent Márton Pincészet - Magyar